in , ,

Marynowany kurczak z piekarnika – idealny dodatek na obiad

Nasz marynowany kurczak z piekarnika zrobi furorę w każdym domu. Możesz dodać do niego przeróżne dodatki i podać na tak wiele sposobów. W końcu kreatywności nigdy za wiele!

A jeśli jesteś fanką mięsnych przepisów, koniecznie zapoznaj się również z recepturą na kotlet drobiowy z camembertem.

Marynowany kurczak z piekarnika
Marynowany kurczak z piekarnika
1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Mięso
Marynata
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od usunięcia kręgosłupa z kurczaka. Następnie dociśnij kurczaka do blatu, aby spłaszczyć mięso.
    Cały proces rozpocznij od usunięcia kręgosłupa z kurczaka. Następnie dociśnij kurczaka do blatu, aby spłaszczyć mięso.
  2. Teraz przygotuj marynatę w blenderze z: oliwy z oliwek, zalewy z marynowanej papryki, soku z cytryny, marynowanej papryki, zielonej papryczki, czosnku, suszonego oregano, soli, pieprzu, wędzonej papryki, cukru oraz słodkiej papryki.
    Teraz przygotuj marynatę w blenderze z: oliwy z oliwek, zalewy z marynowanej papryki, soku z cytryny, marynowanej papryki, zielonej papryczki, czosnku, suszonego oregano, soli, pieprzu, wędzonej papryki, cukru oraz słodkiej papryki.
  3. 3/4 marynaty rozprowadź na kurczaku. Odstaw na 2 godziny do lodówki, po czym piecz w piekarniku przez godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
    3/4 marynaty rozprowadź na kurczaku. Odstaw na 2 godziny do lodówki, po czym piecz w piekarniku przez godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Resztę marynaty zagotuj i połącz z majonezem. I sos jest już gotowy!
    Resztę marynaty zagotuj i połącz z majonezem. I sos jest już gotowy!
  5. Smacznego!
    Smacznego!