Marynowany kurczak z piekarnika

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Mięso
Marynata
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od usunięcia kręgosłupa z kurczaka. Następnie dociśnij kurczaka do blatu, aby spłaszczyć mięso.
  2. Teraz przygotuj marynatę w blenderze z: oliwy z oliwek, zalewy z marynowanej papryki, soku z cytryny, marynowanej papryki, zielonej papryczki, czosnku, suszonego oregano, soli, pieprzu, wędzonej papryki, cukru oraz słodkiej papryki.
  3. 3/4 marynaty rozprowadź na kurczaku. Odstaw na 2 godziny do lodówki, po czym piecz w piekarniku przez godzinę (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Resztę marynaty zagotuj i połącz z majonezem. I sos jest już gotowy!
  5. Smacznego!
Marynowany kurczak z piekarnika – idealny dodatek na obiad
Marynowany kurczak z piekarnika

Kurczak w ostrej marynacie najpierw wylądował w piekarniku, a potem na naszych talerzach 😉🔥PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/253907

Posted by Pyszności on Sunday, November 17, 2019