Kategorie Dania

Pierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na kurczaka, który robi naprawdę ogromne wrażenie! Będzie to pierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem.

Mmm, już na samą myśl o tej potrawie cieknie mi ślinka! Po prostu pyszności…

Przepis znajdziesz poniżej.

Pierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierś z kurczaka w pysznej panierce z rozpływającym się żółtym serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż mąkę, 120 g startego parmezanu, czosnek granulowany, pieprz i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Dobrze wszystko wymieszaj.
    Do miski włóż mąkę, 120 g startego parmezanu, czosnek granulowany, pieprz i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Dobrze wszystko wymieszaj.
  2. Każdą pierś z kurczaka pokrój na ok. 3 części. Za pomocą noża w każdym uzyskanym kawałku wykonaj nacięcie, rozszerz je, a następnie włóż po kawałku żółtego sera.
    Każdą pierś z kurczaka pokrój na ok. 3 części. Za pomocą noża w każdym uzyskanym kawałku wykonaj nacięcie, rozszerz je, a następnie włóż po kawałku żółtego sera.
  3. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy kawałek kurczaka posyp najpierw przygotowaną wcześniej mieszanką z mąką, następnie zanurz w jajkach i na koniec ponownie posyp przygotowaną mieszanką.
    Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy kawałek kurczaka posyp najpierw przygotowaną wcześniej mieszanką z mąką, następnie zanurz w jajkach i na koniec ponownie posyp przygotowaną mieszanką.
  4. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kawałki kurczaka. Smaż z każdej strony przez ok. 3 minuty.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kawałki kurczaka. Smaż z każdej strony przez ok. 3 minuty.
  5. Kiedy kurczak z obydwóch stron będzie miał złocisto-brązowy kolor, przełóż go z patelni na talerz. Posyp z wierzchu startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
    Kiedy kurczak z obydwóch stron będzie miał złocisto-brązowy kolor, przełóż go z patelni na talerz. Posyp z wierzchu startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
  6. Smacznego!

Te kawałki kurczaka to jakiś obłęd! 😍 Pyszna panierka, czosnek, parmezan, pietruszka... Ale kiedy przekroisz je na pół ze środka wypłynie rozpływający się ser żółty 😍 Pychotka! <3

Posted by Pyszności on Tuesday, November 8, 2016
142586