Składniki | Sposób przygotowania Do miski włóż mąkę, 120 g startego parmezanu, czosnek granulowany, pieprz i 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki. Dobrze wszystko wymieszaj. Każdą pierś z kurczaka pokrój na ok. 3 części. Za pomocą noża w każdym uzyskanym kawałku wykonaj nacięcie, rozszerz je, a następnie włóż po kawałku żółtego sera. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdy kawałek kurczaka posyp najpierw przygotowaną wcześniej mieszanką z mąką, następnie zanurz w jajkach i na koniec ponownie posyp przygotowaną mieszanką. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią kawałki kurczaka. Smaż z każdej strony przez ok. 3 minuty. Kiedy kurczak z obydwóch stron będzie miał złocisto-brązowy kolor, przełóż go z patelni na talerz. Posyp z wierzchu startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki. |