PrzepisKurczak z ryżem i czerwoną papryką

Kurczak z ryżem i czerwoną papryką

Kurczak z ryżem i czerwoną papryką
Frania
02.07.2020 17:00, aktualizacja: 07.09.2020 09:44

Kurczak z ryżem i czerwoną papryką to gotowa receptura na pyszny obiad dla całej rodziny. Danie przygotujesz w mgnieniu oka w jednym garnku. Takie kombinacje lubimy najbardziej ❤️

Składniki:

  1. 4 szt. podudzia z kurczaka
  2. 350 g ryż
  3. 1 łyżeczka ostra papryka
  4. 1 łyżeczka kurkuma
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 2 łyżeczki sól z podziałem na pół
  8. 2 łyżeczki pieprz z podziałem na pół
  9. 700 ml bulion drobiowy
  10. 1/2 szkl. śmietanka 18%
  11. 3 garście świeży szpinak
  12. 1 łyżeczka słodka papryka

Sposób przygotowania:

1. Dopraw kawałki mięsa przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Obraz

2. Podsmaż kurczaki na rozgrzanym oleju.

Obraz

3. Odłóż mięso na bok. W tym samym garnku umieść czosnek i czerwoną paprykę. Dopraw do smaku ostrą papryką i kurkumą. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.

Obraz

4. Jako kolejne składniki dodaj: surowy ryż, bulion drobiowy, śmietankę oraz wcześniej przygotowane kurczaki. Gotuj całość pod przykryciem przez 25 minut.

Obraz

5. Na koniec dodaj świeży szpinak i dokładnie wymieszaj.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także