PrzepisDania główneKurczak z zoodlowanymi warzywami w sosie beszamel

Kurczak z zoodlowanymi warzywami w sosie beszamel

Kurczak z zoodlowanymi warzywami w sosie beszamel
Pyszności
16.10.2020 17:00, aktualizacja: 19.03.2024 14:35

Kurczak z zoodlowanymi warzywami zapiekany w sosie beszamel i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Nawet teściowa będzie zachwycona 😉

Warzywa użyte w przepisie nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 łyżeczka słodka papryka
  2. 1 łyżeczka czosnek
  3. 1 łyżeczka oregano
  4. 2 szt. filety z kurczaka
  5. 500 ml sos beszamel
  6. 1 łyżka sól
  7. 1/2 szkl. mozzarella
  8. 1 łyżeczka pieprz

Warzywa z patelni

  1. 1 szt. cukinia
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. marchewka
  4. 2 łyżki oliwa z oliwek do smażenia
  5. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania marchewki i cebuli.

Obraz

2. Następnie na rozgrzanej patelni połącz: drobno posiekaną cebulę, zoodlowane warzywa oraz przyprawy - sól, słodką paprykę, czosnek w proszku i suszone oregano.

Obraz

3. Teraz podziel pierś z kurczaka na pół, po czym rozbij przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.

Obraz

4. Na środku każdej piersi umieść mieszankę warzywną z patelni, zwiń w rulon i umieść w naczyniu żaroodpornym.

Obraz

5. Teraz polej mięso sosem beszamel i posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku przez 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także