kurczak z zoodlowanymi warzywami zapiekany w sosie beszamel
Kategorie DaniaPhilipsPrzepisyZoodler

Kurczak z zoodlowanymi warzywami w sosie beszamel

Kurczak z zoodlowanymi warzywami zapiekany w sosie beszamel i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Nawet teściowa będzie zachwycona 😉

Warzywa użyte w przepisie nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Tarta z ciasta francuskiego z cukinią

Kurczak z zoodlowanymi warzywami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak z zoodlowanymi warzywami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warzywa z patelni
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania marchewki i cebuli.
    Cały proces rozpocznij od zoodlowania marchewki i cebuli.
  2. Następnie na rozgrzanej patelni połącz: drobno posiekaną cebulę, zoodlowane warzywa oraz przyprawy - sól, słodką paprykę, czosnek w proszku i suszone oregano.
    Następnie na rozgrzanej patelni połącz: drobno posiekaną cebulę, zoodlowane warzywa oraz przyprawy - sól, słodką paprykę, czosnek w proszku i suszone oregano.
  3. Teraz podziel pierś z kurczaka na pół, po czym rozbij przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
    Teraz podziel pierś z kurczaka na pół, po czym rozbij przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Na środku każdej piersi umieść mieszankę warzywną z patelni, zwiń w rulon i umieść w naczyniu żaroodpornym.
    Na środku każdej piersi umieść mieszankę warzywną z patelni, zwiń w rulon i umieść w naczyniu żaroodpornym.
  5. Teraz polej mięso sosem beszamel i posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku przez 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Teraz polej mięso sosem beszamel i posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku przez 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
309659