Kurczak z zoodlowanymi warzywami

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Warzywa z patelni
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania marchewki i cebuli.
  2. Następnie na rozgrzanej patelni połącz: drobno posiekaną cebulę, zoodlowane warzywa oraz przyprawy – sól, słodką paprykę, czosnek w proszku i suszone oregano.
  3. Teraz podziel pierś z kurczaka na pół, po czym rozbij przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Na środku każdej piersi umieść mieszankę warzywną z patelni, zwiń w rulon i umieść w naczyniu żaroodpornym.
  5. Teraz polej mięso sosem beszamel i posyp mozzarellą. Piecz w piekarniku przez 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Kurczak z zoodlowanymi warzywami w sosie beszamel
kurczak z zoodlowanymi warzywami zapiekany w sosie beszamel