in

Po zobaczeniu tego przepisu na pierś z kurczaka, już nigdy więcej nie przyrządzisz jej w inny sposób

W tym artykule chciałabym pokazać ci jeden z moich ulubionych przepisów na pierś z kurczaka. Jest bardzo prosty, za to efekt powala na kolana!

Będzie to pierś z kurczaka w stylu Hasselback – nadziewana szpinakiem i serem. Wygląda zjawiskowo, ale zapewniam cię, że smakuje jeszcze lepiej.

A więc do dzieła! Dokładny przepis znajdziesz poniżej 🙂

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć na nią liście szpinaku. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 3-5 minut, a następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 30-60 sekund, a następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
    Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie wrzuć na nią liście szpinaku. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 3-5 minut, a następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 30-60 sekund, a następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.
    Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.
  3. Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.
    Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.
  4. Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)
    Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)
  5. Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.
    Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.
  6. Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.
    Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.