Po zobaczeniu tego przepisu na pierś z kurczaka, już nigdy więcej nie przyrządzisz jej w inny sposób
Dania
Obiad
Składniki
1
łyżka
oliwa z oliwek
50
g
liście szpinaku
świeże
50
g
ser ricotta
2
pierś z kurczaka
20
g
ser cheddar
starty
papryka w proszku
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Na patelni podgrzej liście szpinaku. Następnie dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez minutę i odstaw do ostygnięcia.
Każdą pierś z kurczaka ponacinaj w ten sposób.
Do powstałych szczelin nałóż przygotowany wcześniej farsz.
Umieść piersi w naczyniu żaroodpornym i przypraw je solą, pieprzem i papryką w proszku. (ilość przypraw według własnego uznania)
Każdą pierś posyp z wierzchu startym serem cheddar. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200 °C i piecz przez 25 minut.
Po upływie tego czasu, wyjmij gotowe danie z piekarnika.