Pyszna pierś z kurczaka z mozzarellą, sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią

W tym artykule chciałabym pokazać ci kolejną ciekawą propozycję na przyrządzenie kurczaka. Będzie to pierś z kurczaka z mozzarellą, sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią.

Tak smaczne danie z pewnością ucieszy twoje kubki smakowe i świetnie sprawdzi się na praktycznie każdą okazję. Spróbuj, a nie pożałujesz!

Przepis poniżej.

Pyszna pierś z kurczaka z mozzarellą, sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszna pierś z kurczaka z mozzarellą, sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Natnij każdą pierś z kurczaka tak, aby w każdej z nich powstała kieszonka. Następnie dopraw piersi solą.
    Natnij każdą pierś z kurczaka tak, aby w każdej z nich powstała kieszonka. Następnie dopraw piersi solą.
  2. Do każdej kieszonki nałóż startą mozzarellę.
    Do każdej kieszonki nałóż startą mozzarellę.
  3. Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdą pierś posyp najpierw mąką, następnie zanurz w jajku, a na koniec posyp bułką tartą.
    Teraz przystąpimy do panierowania. W tym celu każdą pierś posyp najpierw mąką, następnie zanurz w jajku, a na koniec posyp bułką tartą.
  4. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią kurczaka. Smaż tak długo, aż z obydwóch stron będzie miał złocisty kolor. Zdejmij z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią kurczaka. Smaż tak długo, aż z obydwóch stron będzie miał złocisty kolor. Zdejmij z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.
  5. Rozsmaruj 460 g sosu pomidorowego na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie umieść w nim kawałki kurczaka. Nasmaruj je resztą sosu pomidorowego, posyp z wierzchu startym parmezanem i posiekaną bazylią. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Rozsmaruj 460 g sosu pomidorowego na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie umieść w nim kawałki kurczaka. Nasmaruj je resztą sosu pomidorowego, posyp z wierzchu startym parmezanem i posiekaną bazylią. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
  6. Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika.
    Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×