PrzepisDania główneKurczakowa kieszonka ze szpinakowo-serowym farszem

Kurczakowa kieszonka ze szpinakowo-serowym farszem

Kurczakowa kieszonka ze szpinakowo-serowym farszem
Pyszności
17.08.2018 17:00, aktualizacja: 20.08.2018 11:06

Kieszonkom w takim wydaniu nie będziecie w stanie odmówić ? Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 2 łyżeczki oliwa z oliwek
  3. 1,5 szkl. szpinak
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 1 łyżeczka suszona cebula
  6. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  7. 2 łyżeczki sól podzielona na pół
  8. 1 łyżeczka papryka ostra
  9. 200 g serek śmietankowy
  10. 1/3 szkl. starty parmezan
  11. 1/3 szkl. majonez
  12. 1/2 łyżeczki płatki chilii
Sposób przygotowania:

1. Na piersiach z kurczaka rozprowadź oliwę z oliwek.

Obraz

2. Następnie dopraw je do smaku przy pomocy suszonej cebuli, czosnku granulowanego, soli oraz ostrej papryki.

Obraz

3. Czas przygotować farsz. W tym celu połącz ze sobą serek śmietankowy, starty parmezan, majonez, płatki chilli, szpinak oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. W każdej piersi z kurczaka zrób kieszonkę i następnie nafaszeruj je przygotowaną mieszanką.

Obraz

5. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni C.) Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także