Kurczakowy hot dog po naszemu

Kurczak w formie hot doga tylko u nas ? Tego nie możecie przegapić ?
Przepis na pastę paprykową znajdziecie tutaj.
Składniki:
Porcje- 4 szt. udka z kurczaka bez kości i skóry, pokrojone na mniejsze kawałki
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 200 ml jogurt grecki
- 3 łyżki pasta tahini
- 2 łyżeczki papryka słodka
- 1 łyżeczka pieprz cayenne
- 1 łyżeczka kolendra
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 ząbek czosnek
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 5 szt. bułki do hot dogów
- 5 łyżek pasta paprykowa
- 3 szt. pomidory
- 3 szt. czerwone cebule
Sposób przygotowania:
- W misce połącz pokrojone udka z kurczaka, sól, pieprz oraz jogurt grecki.
- Jako kolejne składniki dodaj pastę tahini, słodką paprykę, pieprz cayenne, kolendrę mieloną, oregano i cynamon.
- Do mieszanki dodaj również czosnek i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej na szaszłyki udka z kurczaka i wstaw do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza, 20 minut).
- I w końcu czas na przygotowanie hot dogów. W tym celu połącz ze sobą bułki (przygotowane w opiekaczu), pastę paprykową, pomidory, cebulę i upieczone mięso.
- Smacznego!
Komentarze