Kwiatki z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem

Kwiatki z ciasta francuskiego to idealny pomysł na niebanalną, smaczną i prostą przekąskę na ciepło. Wystarczy naprawdę niewiele, aby zaskoczyć mile swoich bliskich. Zresztą zaraz sama się o tym przekonasz ❤️
W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Kurczak pieczony w zoodlowanych ziemniakach
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 50 g serek śmietankowy
- 1/2 pęczek świeży koperek
- 1 szt. cukinia
- 200 g wędzony łosoś
Sposób przygotowania:
- Przygotowanie przepisu rozpocznij od podzielenia cukinii na cienkie plastry. Nam w tym zadaniu pomógł robot kuchenny marki Philips.
- Podziel ciasto francuskie na 4 pionowe części.
- Następnie rozprowadź na każdym kawałku serek śmietankowy (w górnej części). Nie zapomnij również o koperku i plastrach cukinii, które powinnaś ułożyć blisko górnej krawędzi.
- To samo zrób z łososiem. Teraz złóż ciasto francuskie w pół. I zacznij zwijać od lewej do prawej.
- Tak przygotowane kwiatki umieść w małych kubeczkach, które można wstawić do piekarnika. Piecz przekąski przez 20-25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze