Składniki
|
Sposób przygotowania
Rozgrzej olej w garnuszku, a następnie wrzuć do niego 2 czerwone cebule pokrojone w piórka, 100 ml octu balsamicznego, 100 g cukru i 400 ml wody. Gotuj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż składniki zmniejszą się o połowę.
Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na równej szerokości paski.
Ustaw paski poziomo. Każdy pasek nasmaruj 1 łyżką wcześniej przygotowanego sosu cebulowego i ułóż po 1 plastrze boczku. Następnie ułóż obok siebie plastry ziemniaków i dopraw je solą i pieprzem. Na koniec ułóż plastry cebuli i kawałki sera camembert.
Następnie ułóż obok siebie plastry ziemniaków i dopraw je solą i pieprzem. Na koniec ułóż plastry cebuli i kawałki sera camembert.
Zagnij dolną część ciasta francuskiego do środka, a następnie zawiń paski tak, aby powstały kwiatki.
Powstałe kwiatki ułóż w blaszce na muffinki i nasmaruj je z wierzchu oliwą. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
Po 20 minutach wyjmij gotowe kwiatki z piekarnika i przełóż je na talerz.
-
|