Pyszny łaciaty sernik

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznego łaciatego sernika. Wygląda i smakuje świetnie!

Pyszny łaciaty sernik
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny łaciaty sernik
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Za pomocą miksera ubij 250 g masła wraz z 150 g cukru pudru i 2 jajkami.
    Za pomocą miksera ubij 250 g masła wraz z 150 g cukru pudru i 2 jajkami.
  2. Następnie dodaj przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie wszystko wymieszaj.
    Następnie dodaj przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. W osobnej misce dobrze wymieszaj ze sobą 120 g cukru pudru, 2 jajka, 200 g roztopionego masła, twaróg sernikowy, budyń waniliowy i startą skórkę z cytryny.
    W osobnej misce dobrze wymieszaj ze sobą 120 g cukru pudru, 2 jajka, 200 g roztopionego masła, twaróg sernikowy, budyń waniliowy i startą skórkę z cytryny.
  4. 2/3 czekoladowej masy przełóż do blaszki. Z reszty masy uformuj kulki. Następnie wylej masę sernikową.
    2/3 czekoladowej masy przełóż do blaszki. Z reszty masy uformuj kulki. Następnie wylej masę sernikową.
  5. Na wierzchu poukładaj ulepione wcześniej kulki. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
    Na wierzchu poukładaj ulepione wcześniej kulki. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut.
  6. Po 30 minutach wyjmij gotowy sernik z piekarnika.
    Po 30 minutach wyjmij gotowy sernik z piekarnika.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×