Kategorie DaniaMakaronyPrzekąski

Lasagne w formie babki

Lasagne w formie babki? Czemu nie! Naszym zdaniem to idealna kombinacja, która sprawdzi się świetnie zarówno jako niedzielny obiad, jak i przekąska podczas imprezy. Same pyszności!

Lasagne w formie babki8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lasagne w formie babki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż wołowinę. Dopraw ją solą i pieprzem. Następnie dodaj sos pomidorowy i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż wołowinę. Dopraw ją solą i pieprzem. Następnie dodaj sos pomidorowy i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. W misce połącz ze sobą ricottę, parmezan, bazylię oraz jajko.
    W misce połącz ze sobą ricottę, parmezan, bazylię oraz jajko.
  3. Na dnie formy na babkę ułóż makaron. Następnie ułóż startą mozzarellę, sos oraz makaron.
    Na dnie formy na babkę ułóż makaron. Następnie ułóż startą mozzarellę, sos oraz makaron.
  4. Na kolejnej warstwie makaronu ułóż wcześniej przygotowaną mieszankę z serem ricottą i makaron.
    Na kolejnej warstwie makaronu ułóż wcześniej przygotowaną mieszankę z serem ricottą i makaron.
  5. Stwórz kilka warstw. Na samym wierzchu ułóż starty ser i włóż przyszłą babkę do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika na 45 minut.
    Stwórz kilka warstw. Na samym wierzchu ułóż starty ser i włóż przyszłą babkę do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika na 45 minut.
  6. Lasagne w formie babki pokrój na kawałki, a w centralnej części ułóż sos.
    Lasagne w formie babki pokrój na kawałki, a w centralnej części ułóż sos.
  7. Czyż nie wygląda genialnie?
    Czyż nie wygląda genialnie?
206786