Kategorie DaniaMakarony

Lasagne i spaghetti w jednym

25 października przypada Światowy Dzień Makronów, dlatego też w naszej kuchni nie mogło zabraknąć propozycji z tym kultowym składnikiem.

Tym razem postanowiliśmy połączyć ze sobą lasagne i spaghetti i podać je w zupełnie innej odsłonie. Co z tego wyszło? Przekonaj się sam i przeczytaj ten post do końca.

Lasagne i spaghetti w jednym12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lasagne i spaghetti w jednym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i czosnek. Następnie dodaj mięso mielone i dopraw je do smaku za pomocą soli i pieprzu.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i czosnek. Następnie dodaj mięso mielone i dopraw je do smaku za pomocą soli i pieprzu.
  2. Po chwili dodaj marchewkę i sos pomidorowy.
    Po chwili dodaj marchewkę i sos pomidorowy.
  3. Na dnie naczynia rozprowadź grubą warstwę mięsnego farszu. Podziel każdy makaron lasagne na 4 części i zwiń je w rulony. Następnie ułóż je w formie, blisko siebie.
    Na dnie naczynia rozprowadź grubą warstwę mięsnego farszu. Podziel każdy makaron lasagne na 4 części i zwiń je w rulony. Następnie ułóż je w formie, blisko siebie.
  4. Mini makaroniki wypełnij wcześniej przygotowanym sosem.
    Mini makaroniki wypełnij wcześniej przygotowanym sosem.
  5. W każdej rurce z makaronu umieść serek śmietankowy. Następnie posyp całość mozarellą.
    W każdej rurce z makaronu umieść serek śmietankowy. Następnie posyp całość mozarellą.
  6. Włóż formę do piekarnika (145 stopni Celsjusza) na 35 minut.
    Włóż formę do piekarnika (145 stopni Celsjusza) na 35 minut.
  7. I to wszystko! Smacznego 🙂
    I to wszystko! Smacznego :)
208650