PrzepisDania główneLasagne na biało

Lasagne na biało

Lasagne na biało
Pyszności
14.08.2018 17:00, aktualizacja: 16.08.2018 09:56

Oto kolejna pyszna lasagne, którą koniecznie musisz spróbować. Tym razem postawiliśmy na białą kolorystykę ?

Składniki:

  1. 2 szt. pierś z kurczaka mielone
  2. 2 szczypty sól
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 łyżki masło
  6. 2 szt. cebula
  7. 250 g pieczarki
  8. 1/2 szkl. pietruszka
  9. 200 ml śmietanka 30%
  10. 9 plastrów makaron lasagne surowy
  11. 1/2 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą zmielone piersi z kurczaka, sól oraz pieprz. Następnie odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i pieczarki. Dopraw solą oraz pieprzem, po czym dodaj przygotowanego wcześniej kurczaka.

Obraz

3. Jako ostatnie elementy dodaj śmietankę i posiekaną pietruszkę.

Obraz

4. Na dnie formy do pieczenia ułóż surowy makaron. Następnie stwórz warstwę z przygotowanej mieszanki. Posyp parmezanem.

Obraz

5. Powtórz cały proces kilka razy. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 20 minut pod przykryciem (temp. 200 stopni Celsjusza). Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 10 minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także