Lasagne z dodatkiem ziemniaków – danie, które połączyło w sobie bardzo ciekawe smaki.

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj naczynie żaroodporne. Na jego dnie poukładaj plastry ziemniaków.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na ziemniakach ułóż umyte liście bazylii.
  3. Na liściach bazylii rozsmaruj warstwę sosu bolognese.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Sos bolognese posyp startym serem.
  5. Teraz powtórzymy jeszcze raz wszystkie warstwy. A więc znowu: ziemniaki,
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Liście bazylii,
  7. Sos bolognese…
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. . … i starty ser. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piecz przez 90 minut.
  9. Po 90 minutach wyjmij danie z piekarnika i pokrój je na kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  10. Smacznego!