Lasagne zapiekana w chlebku

Oto lasagne, której nie sposób się oprzeć. Jest nie tylko pyszna, ale i świetnie wygląda. Co więcej, jej sposób podania pomoże Ci zaskoczyć pozytywnie Twoich bliskich. Tego nie możesz przegapić.

Lasagne w chlebku8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lasagne w chlebku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W bochenku chleba zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej). W powstałej kieszonce rozprowadź masło czosnkowe.
    W bochenku chleba zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej). W powstałej kieszonce rozprowadź masło czosnkowe.
  2. Na rozgrzanej patelni przygotuj mięsny sos. Zacznij od podsmażenia cebulki, następnie dodaj mięso, przyprawy oraz sos pomidorowy.
    Na rozgrzanej patelni przygotuj mięsny sos. Zacznij od podsmażenia cebulki, następnie dodaj mięso, przyprawy oraz sos pomidorowy.
  3. Umieść w chlebku makaron lasagne, następnie ułóż warstwę z mięsem mielonym i sos beszamelowy. Na koniec umieść na chlebku żółty ser.
    Umieść w chlebku makaron lasagne, następnie ułóż warstwę z mięsem mielonym i sos beszamelowy. Na koniec umieść na chlebku żółty ser.
  4. Piecz chlebek w folii aluminiowej przez 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Piecz chlebek w folii aluminiowej przez 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Zapiekaną w chlebku lasagne udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.
    Zapiekaną w chlebku lasagne udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×