Lasagne zapiekana w chlebku

Oto lasagne, której nie sposób się oprzeć. Jest nie tylko pyszna, ale i świetnie wygląda. Co więcej, jej sposób podania pomoże Ci zaskoczyć pozytywnie Twoich bliskich. Tego nie możesz przegapić.
Składniki:
Porcje- 1 bochenek chleb
- 1/4 szkl. masło czosnkowe
- 6 szt. makaron lasagne
- 1/2 szt. cebula
- 500 g mięso mielone
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta sól
- 400 ml sos pomidorowy
- 1/3 szkl. sos beszamelowy
- 1/4 szkl. mozarella
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
- W bochenku chleba zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej). W powstałej kieszonce rozprowadź masło czosnkowe.
- Na rozgrzanej patelni przygotuj mięsny sos. Zacznij od podsmażenia cebulki, następnie dodaj mięso, przyprawy oraz sos pomidorowy.
- Umieść w chlebku makaron lasagne, następnie ułóż warstwę z mięsem mielonym i sos beszamelowy. Na koniec umieść na chlebku żółty ser.
- Piecz chlebek w folii aluminiowej przez 35 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
- Zapiekaną w chlebku lasagne udekoruj przy pomocy posiekanej pietruszki.
Komentarze