Leczo z kurczakiem, kukurydzą, papryką oraz cukinią

Dziś przychodzimy do Was z kolejną propozycją na pyszną zupkę, która świetnie sprawdzi się zwłaszcza w długie jesienne wieczory. Pyszne leczo z kurczakiem i warzywami skutecznie Was rozgrzeje i pomoże zapomnieć o brzydkiej pogodzie za oknem.

Leczo z kurczakiem, kukurydzą oraz cukinią5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Leczo z kurczakiem, kukurydzą oraz cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaną cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, czosnek oraz przyprawy.
    Posiekaną cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, czosnek oraz przyprawy.
  2. Kiedy podsmażysz już kurczaka, dodaj pokrojoną paprykę i kukurydzę. Po 2 minutach dodaj cukinię. I ponownie smaż ok. 2 minuty.
    Kiedy podsmażysz już kurczaka, dodaj pokrojoną paprykę i kukurydzę. Po 2 minutach dodaj cukinię. I ponownie smaż ok. 2 minuty.
  3. Następnie dolej wino. Kiedy alkohol odparuje, dodaj pomidory.
    Następnie dolej wino. Kiedy alkohol odparuje, dodaj pomidory.
  4. Do mieszanki warzyw i kurczaka dodaj bulion rosołowy i koncentrat pomidorowy. Gotuj 10 minut i to wszystko.
    Do mieszanki warzyw i kurczaka dodaj bulion rosołowy i koncentrat pomidorowy. Gotuj 10 minut i to wszystko.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×