Jesień w pełni, dlatego przychodzimy z kolejną propozycją z dynią w roli głównej. Tym razem będzie to pyszny sernik, który totalnie zawrócił nam w głowach! Te smaki mają w sobie to „coś”!
Zobacz także: Przepis na omlet z jarmużem i kurkami
Składniki:
PorcjeSpód
- 200 g mąka migdałowa
- 30 g masło
- 1 szt. jajko
Masa
- 600 g twaróg chudy
- 350 g upieczona dynia
- 120 g erytrytol
- 1/2 łyżeczki pumpkin spice
- 3 łyżki mąka ziemniaczana
- 1/2 szt. pomarańcza sok
- 4 szt. jajka
- 1 łyżka skórka z pomarańczy starta
Dekoracja
- 1 łyżka ciemne kakao
- 1/3 szkl. orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz: mąkę migdałową, roztopione masło i jajko.
- Powstałą mieszankę przełóż do formy, wyrabiając wysokie boki. Następnie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Czas przygotować kombinację z dynią. W tym celu zmiel ze sobą ser oraz kawałki upieczonej dyni.
- Przełóż mieszankę do miksera. Po czym dodaj: sok z pomarańczy, erytrytol, skórkę z pomarańczy,
- ...przyprawę pumpkin spice, mąkę ziemniaczaną i jajka (stopniowo).
- Przelej mieszankę do formy i ponownie umieść ją w piekarniku. Tym razem na 60 minut.
- Sernik udekoruj przy pomocy kakao i orzechów włoskich. Gotowe!
Lekki sernik z dyniąJak się okazuje twaróg i dynia to genialny duet w postaci pysznego ciasta 😉 Oczywiście w wersji fit ❤️PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/268857
Posted by Pyszności Fit on Thursday, October 24, 2019