in

Leniwe pierogi ze śliwką

Dawno nie było u nas pierogów, dlatego dziś przechodzimy z genialnym przepisem na pyszne pierogi leniwe ze śliwką. Kto ma ochotę?

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw przygotuj ciasto na pierogi. W tym celu połącz ze sobą twaróg, mąkę, cukier i jajko.
    Najpierw przygotuj ciasto na pierogi. W tym celu połącz ze sobą twaróg, mąkę, cukier i jajko.
  2. Zagnieć na ciasto. Następnie rozwałkuj kawałek jak na zdjęciu poniżej i ułóż na cieście połówki śliwek.
    Zagnieć na ciasto. Następnie rozwałkuj kawałek jak na zdjęciu poniżej i ułóż na cieście połówki śliwek.
  3. Złóż ciasto na pół i przetnij dookoła śliwek. Przy pomocy widelca zrób falbankę.
    Złóż ciasto na pół i przetnij dookoła śliwek. Przy pomocy widelca zrób falbankę.
  4. Na patelni połącz ze sobą bułkę tartą, cynamon i masło.
    Na patelni połącz ze sobą bułkę tartą, cynamon i masło.
  5. Ugotuj pierogi.
    Ugotuj pierogi.
  6. Gotowe pierogi podawaj ze śmietaną i przygotowaną wcześniej posypką. Smacznego!
    Gotowe pierogi podawaj ze śmietaną i przygotowaną wcześniej posypką. Smacznego!