in

Leśny mech

Dziś przychodzimy z pomysłem na ciasto ze szpinaku, które nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje! czego chcieć więcej? 😉

 

Leśny mech
Leśny mech
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Ciasto
Masa

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą stopniowo jajka i cukier. Jako kolejny składnik dodaj olej.
    W mikserze połącz ze sobą stopniowo jajka i cukier. Jako kolejny składnik dodaj olej.
  2. Następnie dodaj szpinak (wcześniej go podgrzej na patelni i zblenduj w blenderze) oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Następnie dodaj szpinak (wcześniej go podgrzej na patelni i zblenduj w blenderze) oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
  3. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Ostudzone ciasto podziel na pół. Górną część podziel na mniejsze kawałki.
    Ostudzone ciasto podziel na pół. Górną część podziel na mniejsze kawałki.
  5. W mikserze przygotuj masę, łącząc ze sobą śmietankę i ostudzoną galaretkę cytrynową (rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody). Rozprowadź masę na cieście, po czym na wierzchu rozsyp kawałki ciasta, borówki i granat.
    W mikserze przygotuj masę, łącząc ze sobą śmietankę i ostudzoną galaretkę cytrynową (rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody). Rozprowadź masę na cieście, po czym na wierzchu rozsyp kawałki ciasta, borówki i granat.
  6. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Smacznego!
    Wstaw do lodówki na 2 godziny. Smacznego!