Pyszne lizaki z szynką szwarcwaldzką, bazylią, serem i boczkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie lizaków z ciasta z szynką szwarcwaldzką, bazylią, serem i boczkiem.

Pyszne lizaki z szynką szwarcwaldzką, bazylią, serem i boczkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne lizaki z szynką szwarcwaldzką, bazylią, serem i boczkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń spód do pizzy i powyciskaj z niego 16 serduszek lub innych kształtów.
    Rozwiń spód do pizzy i powyciskaj z niego 16 serduszek lub innych kształtów.
  2. Do 8 serduszek wbij po jednym patyczku, a następnie nałóż kolejno: sos pomidorowy, szyna szwarcwaldzka, liść bazylii, starty ser żółty. Wystające kawałki ciasta nasmaruj jajkiem, a następnie przykryj pozostałymi serduszkami i dociśnij krawędzie.
     Do 8 serduszek wbij po jednym patyczku, a następnie nałóż kolejno: sos pomidorowy, szyna szwarcwaldzka, liść bazylii, starty ser żółty. Wystające kawałki ciasta nasmaruj jajkiem, a następnie przykryj pozostałymi serduszkami i dociśnij krawędzie.
  3. Ułóż lizaki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp z wierzchu startym serem cheddar oraz posiekanym i podsmażonym boczkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Ułóż lizaki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp z wierzchu startym serem cheddar oraz posiekanym i podsmażonym boczkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach wyjmij gotowe lizaki z piekarnika.
    Po 20 minutach wyjmij gotowe lizaki z piekarnika.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×