Wirtualna Polska

Lodowe ptysie w wersji mini

Lodowe ptysie w wersji mini

Nie znamy nikogo, kto nie miałby słabości do ptysi. Dlatego tym razem postanowiliśmy przygotować je w zupełnie inny sposób. Lodowe ptysie mają w sobie to „coś”!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Cudowne gofry ombre dla juniora

Lodowe ptysie w wersji mini 12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lodowe ptysie w wersji mini
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na palniku połącz ze sobą masło i wodę. Kiedy składniki się połączą dodaj mąkę i cukier puder.
    Na palniku połącz ze sobą masło i wodę. Kiedy składniki się połączą dodaj mąkę i cukier puder.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Zdejmij mieszankę z palnika i przełóż ją do miski. Po ostudzeniu zacznij dodawać do niej stopniowo jajka.
    Zdejmij mieszankę z palnika i przełóż ją do miski. Po ostudzeniu zacznij dodawać do niej stopniowo jajka.
  3. Ciasto ptysiowe przełóż do rękawa cukierniczego. Stwórz mini ptysie i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Ciasto ptysiowe przełóż do rękawa cukierniczego. Stwórz mini ptysie i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Ostudzone ptysie przetnij na pół. Umieść w nich lody i polej sosem czekoladowym.
    Ostudzone ptysie przetnij na pół. Umieść w nich lody i polej sosem czekoladowym.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×