Kategorie Słodkości

Lodowy fondant pod włoską bezą

Dawno nie było u nas nic słodkiego, no to przychodzimy z czymś naprawdę wyjątkowym ?

Lodowy fondant pod włoską bezą6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lodowy fondant pod włoską bezą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Fondant czekoladowy
Beza włoska
Pozostałe składniki
  • lody Twoje ulubione

Sposób przygotowania:

  1. W garnku połącz ze sobą masło i czekoladę.
    W garnku połącz ze sobą masło i czekoladę.
  2. W misce zmiksuj ze sobą 3 jajka i 3 żółtka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier.
    W misce zmiksuj ze sobą 3 jajka i 3 żółtka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier.
  3. Następnie dodaj czekoladową mieszankę i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj czekoladową mieszankę i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
  4. Powstałą masę umieść w foremkach z kakao. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą masę umieść w foremkach z kakao. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj włoską bezę. Zacznij od syropu - w tym celu połącz wodę oraz cukier i zagotuj do temperatury 118 stopni Celsjusza. Ubij białka z 3 jajek. Następnie połącz je z syropem (wlewaj ją cienkim strumieniem).
    W międzyczasie przygotuj włoską bezę. Zacznij od syropu - w tym celu połącz wodę oraz cukier i zagotuj do temperatury 118 stopni Celsjusza. Ubij białka z 3 jajek. Następnie połącz je z syropem (wlewaj ją cienkim strumieniem).
  6. Na każdym kawałku umieść gałkę lodów. Następnie obtocz ją włoską bezą. Opal ją palnikiem. Smacznego!
    Na każdym kawałku umieść gałkę lodów. Następnie obtocz ją włoską bezą. Opal ją palnikiem. Smacznego!
227073