Lodowy fondant pod włoską bezą

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Fondant czekoladowy
Beza włoska
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. W garnku połącz ze sobą masło i czekoladę.
  2. W misce zmiksuj ze sobą 3 jajka i 3 żółtka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier.
  3. Następnie dodaj czekoladową mieszankę i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
  4. Powstałą masę umieść w foremkach z kakao. Wstaw do piekarnika na 8 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj włoską bezę. Zacznij od syropu – w tym celu połącz wodę oraz cukier i zagotuj do temperatury 118 stopni Celsjusza. Ubij białka z 3 jajek. Następnie połącz je z syropem (wlewaj ją cienkim strumieniem).
  6. Na każdym kawałku umieść gałkę lodów. Następnie obtocz ją włoską bezą. Opal ją palnikiem. Smacznego!
Lodowy fondant pod włoską bezą
Lodowy fondant pod włoską bezą

Lody schowane pod bezą i czekolada... TAK, wyjdę za Was! ❤️PRZEPIS ➡️ https://pysznosci.pl/227073

Posted by Pyszności on Friday, August 31, 2018