Kategorie Słodkości

Lody w panierce z płatków kukurydzianych, polane polewą

Nie znam chyba osoby, która nie przepadałaby za lodami. Można podawać je na masę różnych sposobów, ale dzisiaj chciałabym zaproponować ci ten, który zrobił na mnie duże wrażenie.

Będą to lody gałkowe w panierce z płatków kukurydzianych, polane polewą. Mmm, brzmi przepysznie, prawda? Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się do pracy.

Przepis poniżej.

Lody w panierce z płatków kukurydzianych, polane polewą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lody w panierce z płatków kukurydzianych, polane polewą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło.
  2. Kiedy masło się roztopi, dodaj płatki kukurydziane, cynamon, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj. Smaż przez 3-5 minut stale mieszając, aż do czasu gdy mieszanka będzie miała złocisty kolor.
    Kiedy masło się roztopi, dodaj płatki kukurydziane, cynamon, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj. Smaż przez 3-5 minut stale mieszając, aż do czasu gdy mieszanka będzie miała złocisty kolor.
  3. Przesyp płatki z patelni do innego naczynia i poczekaj, aż ostygną. Następnie, każdą gałkę lodów dokładnie posyp ostudzoną mieszanką.
    Przesyp płatki z patelni do innego naczynia i poczekaj, aż ostygną. Następnie, każdą gałkę lodów dokładnie posyp ostudzoną mieszanką.
  4. Na koniec przełóż gałki na talerz i polej je swoją ulubioną polewą. Spożywaj od razu.
    Na koniec przełóż gałki na talerz i polej je swoją ulubioną polewą. Spożywaj od razu.
  5. Smacznego!
Lody w panierce z płatków kukurydzianych, polane polewą
120739