in

Łopatka wieprzowa pod warzywami

Tym razem mamy dla Was pomysł na pyszne ciekawe danie, które świetnie sprawdzi się podczas spotkania rodzinnego. Z naszą łopatką zachwycisz nawet teściową! 😉

ŁOPATKA WIEPRZOWA POD WARZYWAMI
ŁOPATKA WIEPRZOWA POD WARZYWAMI
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą następujące warzywa: pomidory krojone z puszki, pieczarki, paprykę, cebulę oraz ogórki kiszone. Dobrze wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą następujące warzywa: pomidory krojone z puszki, pieczarki, paprykę, cebulę oraz ogórki kiszone. Dobrze wymieszaj.
  2. Ponacinaj mięso tak, aby przypominało szachownice.
    Ponacinaj mięso tak, aby przypominało szachownice.
  3. Następnie przełóż do formy do pieczenia i natrzyj olejem roślinnym. Po czym dopraw: słodką papryką, suszonym czosnkiem, solą i pieprzem.
    Następnie przełóż do formy do pieczenia i natrzyj olejem roślinnym. Po czym dopraw: słodką papryką, suszonym czosnkiem, solą i pieprzem.
  4. Na wierzchu i pomiędzy nacięcia nanieść wcześniej przygotowaną mieszankę warzyw. Przykryj folią i wstaw do piekarnika na godzinę (200 stopni Celsjusza). Następnie piecz bez przykrycia jeszcze 20-30 minut.
    Na wierzchu i pomiędzy nacięcia nanieść wcześniej przygotowaną mieszankę warzyw. Przykryj folią i wstaw do piekarnika na godzinę (200 stopni Celsjusza). Następnie piecz bez przykrycia jeszcze 20-30 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!