in

艁opatka wieprzowa pod warzywami

Tym razem mamy dla Was pomys艂 na pyszne ciekawe danie, kt贸re 艣wietnie sprawdzi si臋 podczas spotkania rodzinnego. Z nasz膮 艂opatk膮 zachwycisz nawet te艣ciow膮! 馃槈

艁OPATKA WIEPRZOWA POD WARZYWAMI
艁OPATKA WIEPRZOWA POD WARZYWAMI
8
G艂os贸w: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oce艅 ten przepis!

Sk艂adniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Spos贸b przygotowania:

  1. W misce po艂膮cz ze sob膮 nast臋puj膮ce warzywa: pomidory krojone z puszki, pieczarki, papryk臋, cebul臋 oraz og贸rki kiszone. Dobrze wymieszaj.
    W misce po艂膮cz ze sob膮 nast臋puj膮ce warzywa: pomidory krojone z puszki, pieczarki, papryk臋, cebul臋 oraz og贸rki kiszone. Dobrze wymieszaj.
  2. Ponacinaj mi臋so tak, aby przypomina艂o szachownice.
    Ponacinaj mi臋so tak, aby przypomina艂o szachownice.
  3. Nast臋pnie prze艂贸偶 do formy do pieczenia i natrzyj olejem ro艣linnym. Po czym dopraw: s艂odk膮 papryk膮, suszonym czosnkiem, sol膮 i pieprzem.
    Nast臋pnie prze艂贸偶 do formy do pieczenia i natrzyj olejem ro艣linnym. Po czym dopraw: s艂odk膮 papryk膮, suszonym czosnkiem, sol膮 i pieprzem.
  4. Na wierzchu i pomi臋dzy naci臋cia nanie艣膰 wcze艣niej przygotowan膮 mieszank臋 warzyw. Przykryj foli膮 i wstaw do piekarnika na godzin臋 (200 stopni Celsjusza). Nast臋pnie piecz bez przykrycia jeszcze 20-30 minut.
    Na wierzchu i pomi臋dzy naci臋cia nanie艣膰 wcze艣niej przygotowan膮 mieszank臋 warzyw. Przykryj foli膮 i wstaw do piekarnika na godzin臋 (200 stopni Celsjusza). Nast臋pnie piecz bez przykrycia jeszcze 20-30 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!