Kategorie Dania

Łosoś w cieście francuskim z sosem śmietanowo-porowym i mozzarellą

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie łososia w cieście francuskim z sosem śmietanowo-porowym i mozzarellą.

Łosoś w cieście francuskim z sosem śmietanowo-porowym i mozzarellą
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Łosoś w cieście francuskim z sosem śmietanowo-porowym i mozzarellą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią bulion i dodaj do niego pokrojonego pora. Kiedy por zmięknie, dodaj serek śmietankowy i dobrze wszystko wymieszaj.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią bulion i dodaj do niego pokrojonego pora. Kiedy por zmięknie, dodaj serek śmietankowy i dobrze wszystko wymieszaj.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i na jego środku ułóż kawałki wędzonego łososia. Następnie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-porowym i ułóż plastry mozzarelli.
    Rozwiń ciasto francuskie i na jego środku ułóż kawałki wędzonego łososia. Następnie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-porowym i ułóż plastry mozzarelli.
  3. Ponacinaj ciasto francuskie tak, jak na poniższym zdjęciu, a następnie zawiń boki do środka tak, aby powstał warkocz. Za pomocą pędzelka nasmaruj wierzch ciasta jajkiem.
    Ponacinaj ciasto francuskie tak, jak na poniższym zdjęciu, a następnie zawiń boki do środka tak, aby powstał warkocz. Za pomocą pędzelka nasmaruj wierzch ciasta jajkiem.
  4. Posyp ciasto z wierzchu rozmarynem, a następnie włóż warkocz do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.
    Posyp ciasto z wierzchu rozmarynem, a następnie włóż warkocz do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 40 minut.
  5. Po 40 minutach wyjmij warkocz z piekarnika i pokrój go na kawałki.
    Po 40 minutach wyjmij warkocz z piekarnika i pokrój go na kawałki.
  6. Smacznego!
Łosoś w cieście z sosem śmietanowo-porowym i mozzarellą

Oto jeden z moich ulubionych przepisów na łososia 😄 Ciasto francuskie, sos śmietanowo-porowy i mozzarella sprawiają, że jest po prostu PRZEPYSZNY! 😍 👍🏻

Publiée par Pyszności sur Lundi 23 janvier 2017