in ,

Łosoś na grzance z pomidorkami koktajlowymi

Oto genialna przekąska z łososiem w roli głównej 😍 Takiemu zestawowi nie można powiedzieć nie 😉

Łosoś na grzance z pomidorkami koktajlowymi
Łosoś na grzance z pomidorkami koktajlowymi
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Filety łososia podziel na mniejsze kawałki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
    Filety łososia podziel na mniejsze kawałki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
  2. Następnie przenieś na patelnię i ponownie dopraw do smaku. Smaż przez kilka minut na każdej ze stron.
    Następnie przenieś na patelnię i ponownie dopraw do smaku. Smaż przez kilka minut na każdej ze stron.
  3. Odstaw łososia na bok i na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i pomidorki koktajlowe.
    Odstaw łososia na bok i na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i pomidorki koktajlowe.
  4. Po chwili dodaj sok z cytryny, posiekaną bazylię i ponownie dodaj łososia oraz parmezan.
    Po chwili dodaj sok z cytryny, posiekaną bazylię i ponownie dodaj łososia oraz parmezan.
  5. Gotowego łososia możesz podać na grzance. Nie zapomnij o dodaniu kremu balsamicznego. Smacznego ❤️
    Gotowego łososia możesz podać na grzance. Nie zapomnij o dodaniu kremu balsamicznego. Smacznego ❤️