×

Łosoś pieczony pod morelową glazurą

Dziś mamy dla Ciebie genialny przepis na smaczną rybę. Łosoś pieczony pod morelową glazurą, bo o nim mowa, totalnie zawróci w głowach całej rodzinie ?

Zobacz także: Kolorowe kopytka w sosie pomidorowym

Łosoś pod morelową glazurą4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Łosoś pod morelową glazurą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: konfiturę morelową, musztardę francuską, musztardę dijon, czosnek, imbir, sok z limonki oraz sos sojowy.
    W misce połącz ze sobą: konfiturę morelową, musztardę francuską, musztardę dijon, czosnek, imbir, sok z limonki oraz sos sojowy.
  2. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
    Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  3. W naczyniu żaroodpornym ułóż łososia. Następnie rozprowadź na nim przygotowaną wcześniej mieszankę.
    W naczyniu żaroodpornym ułóż łososia. Następnie rozprowadź na nim przygotowaną wcześniej mieszankę.
  4. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza)
    Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza)
  5. Gotową rybę podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!
    Gotową rybę podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

faszerowany łosoś z piekarnika

Faszerowany łosoś z piekarnika

Tym razem mamy dla Ciebie danie z rybą w roli głównej. A będzie to faszerowany łosoś z piekarnika, który zachwycił nas od pierwszego kęsa. Takiej kombinacji smaków nie da się odmówić! Zobacz także: Kotlet a’la de volaille z mozzarellą

łosoś z piekarnika na patyczkach

Łosoś z piekarnika na patyczkach

Łosoś z piekarnika w naszym wydaniu zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Dlatego też nie możesz przegapić tego przepisu! Na pewno nie pożałujesz ? Zobacz także: Ostre kęski z kurczaka w fitowej wersji

zamknij