PrzepisObiadŁosoś pieczony pod morelową glazurą

Łosoś pieczony pod morelową glazurą

Łosoś pieczony pod morelową glazurą
Pyszności
16.07.2019 17:00, aktualizacja: 28.05.2020 11:38

Dziś mamy dla Ciebie genialny przepis na smaczną rybę. Łosoś pieczony pod morelową glazurą, bo o nim mowa, totalnie zawróci w głowach całej rodzinie ?

Składniki:

  1. 2 szt. filety z łososia
  2. 3 łyżki konfitura z moreli
  3. 1 łyżka musztarda francuska
  4. 1 łyżeczka musztarda dijon
  5. 1/2 szt. limonka sok
  6. 1 łyżka sos sojowy
  7. 1 łyżka świeży imbir starty
  8. 1 szt. ząbek czosnku starty

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: konfiturę morelową, musztardę francuską, musztardę dijon, czosnek, imbir, sok z limonki oraz sos sojowy.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.

Obraz

3. W naczyniu żaroodpornym ułóż łososia. Następnie rozprowadź na nim przygotowaną wcześniej mieszankę.

Obraz

4. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza)

Obraz

5. Gotową rybę podawaj z ulubionymi składnikami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także