in ,

Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu

Szukasz ciekawego pomysłu na oryginalne podanie łososia? Jeśli tak, mamy coś co z pewnością Ci się spodoba. Ta alternatywa nie tylko zachwyca wspaniałym smakiem, ale i pięknie się prezentuje.

Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu
Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj serowe nadzienie, łącząc ze sobą serek śmietankowy, sok z limonki, majonez i oregano. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Przygotuj serowe nadzienie, łącząc ze sobą serek śmietankowy, sok z limonki, majonez i oregano. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Dopraw filet z łososia za pomocą soli i pieprzu.
    Dopraw filet z łososia za pomocą soli i pieprzu.
  3. Z ciasta francuskiego utwórz romb. Rozsmaruj na nim musztardę francuską, a następnie ułóż: szpinak, filet z łososia i wcześniej przygotowane serowe nadzienie. Końcówki posmaruj jajkiem.
    Z ciasta francuskiego utwórz romb. Rozsmaruj na nim musztardę francuską, a następnie ułóż: szpinak, filet z łososia i wcześniej przygotowane serowe nadzienie. Końcówki posmaruj jajkiem.
  4. Przykryj wszystko drugim rombem z ciasta francuskiego i za pomocą widelca uformuj kształt ryby.
    Przykryj wszystko drugim rombem z ciasta francuskiego i za pomocą widelca uformuj kształt ryby.
  5. Posmaruj rybę jajkiem i przy pomocy małego noża stwórz łuski. Nie zapomnij również o dodaniu ogona i płetw, które możesz wykonać z ciasta, które zostało.
    Posmaruj rybę jajkiem i przy pomocy małego noża stwórz łuski. Nie zapomnij również o dodaniu ogona i płetw, które możesz wykonać z ciasta, które zostało.
  6. Oryginalną rybę włóż do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25 minut.
    Oryginalną rybę włóż do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25 minut.