PrzepisDania główneŁosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu

Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu

Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu
Pyszności
18.07.2017 11:13

Szukasz ciekawego pomysłu na oryginalne podanie łososia? Jeśli tak, mamy coś co z pewnością Ci się spodoba. Ta alternatywa nie tylko zachwyca wspaniałym smakiem, ale i pięknie się prezentuje.

Składniki:

  1. 100 g serek śmietankowy
  2. 2 łyżki sok z limonki
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 gałązka koperek
  5. 10 g majonez
  6. 1 łyżeczka oregano
  7. 1 szt. filet z łososia
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 2 szt. ciasto francuskie
  11. 3 łyżki musztarda francuska
  12. 1 garść szpinak
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj serowe nadzienie, łącząc ze sobą serek śmietankowy, sok z limonki, majonez i oregano. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Dopraw filet z łososia za pomocą soli i pieprzu.

Obraz

3. Z ciasta francuskiego utwórz romb. Rozsmaruj na nim musztardę francuską, a następnie ułóż: szpinak, filet z łososia i wcześniej przygotowane serowe nadzienie. Końcówki posmaruj jajkiem.

Obraz

4. Przykryj wszystko drugim rombem z ciasta francuskiego i za pomocą widelca uformuj kształt ryby.

Obraz

5. Posmaruj rybę jajkiem i przy pomocy małego noża stwórz łuski. Nie zapomnij również o dodaniu ogona i płetw, które możesz wykonać z ciasta, które zostało.

Obraz

6. Oryginalną rybę włóż do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25 minut.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także