Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj serowe nadzienie, łącząc ze sobą serek śmietankowy, sok z limonki, majonez i oregano. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Dopraw filet z łososia za pomocą soli i pieprzu.
  3. Z ciasta francuskiego utwórz romb. Rozsmaruj na nim musztardę francuską, a następnie ułóż: szpinak, filet z łososia i wcześniej przygotowane serowe nadzienie. Końcówki posmaruj jajkiem.
  4. Przykryj wszystko drugim rombem z ciasta francuskiego i za pomocą widelca uformuj kształt ryby.
  5. Posmaruj rybę jajkiem i przy pomocy małego noża stwórz łuski. Nie zapomnij również o dodaniu ogona i płetw, które możesz wykonać z ciasta, które zostało.
  6. Oryginalną rybę włóż do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 25 minut.
Łosoś w cieście francuskim w ciekawym wydaniu

Jestem prawie pewna, że dawno nie widziałeś tak ciekawego pomysłu na przyrządzenie ryby 🙂 Jak dla mnie bomba! 😍 👍

Posted by Pyszności on Wednesday, July 5, 2017