PrzepisDania główneŁosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym
Pyszności
29.03.2018 17:00, aktualizacja: 29.03.2018 22:14

Tym razem przychodzimy z przepisem na pysznego łososia w sosie śmietankowo-szpinakowym. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 4 szt. filet z łososia
  2. 2 szczypty sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 3 ząbki czosnek
  5. 300 g pomidorki koktajlowe
  6. 50 g szpinak
  7. 250 ml śmietanka 30%
  8. 30 g parmezan
  9. 5 łyżek natka pietruszki
  10. 3 łyżki bazylia
Sposób przygotowania:

1. Podziel filet z łososia na 4 części. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie smaż na patelni przez 5 minut (na każdej stronie).

Obraz

2. Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek. Po chwili dodaj pokrojone w pół pomidorki koktajlowe.

Obraz

3. Kolejno dodaj szpinak, śmietankę oraz parmezan.

Obraz

4. Na samym końcu dodaj natkę pietruszki i bazylię. Duś całość przez 5 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także