Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Tym razem przychodzimy z przepisem na pysznego łososia w sosie śmietankowo-szpinakowym. Po prostu palce lizać!

Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel filet z łososia na 4 części. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie smaż na patelni przez 5 minut (na każdej stronie).
    Podziel filet z łososia na 4 części. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie smaż na patelni przez 5 minut (na każdej stronie).
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek. Po chwili dodaj pokrojone w pół pomidorki koktajlowe.
    Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek. Po chwili dodaj pokrojone w pół pomidorki koktajlowe.
  3. Kolejno dodaj szpinak, śmietankę oraz parmezan.
    Kolejno dodaj szpinak, śmietankę oraz parmezan.
  4. Na samym końcu dodaj natkę pietruszki i bazylię. Duś całość przez 5 minut.
    Na samym końcu dodaj natkę pietruszki i bazylię. Duś całość przez 5 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×