Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym

Tym razem przychodzimy z przepisem na pysznego łososia w sosie śmietankowo-szpinakowym. Po prostu palce lizać!
Składniki:
Porcje- 4 szt. filet z łososia
- 2 szczypty sól
- 1 szczypta pieprz
- 3 ząbki czosnek
- 300 g pomidorki koktajlowe
- 50 g szpinak
- 250 ml śmietanka 30%
- 30 g parmezan
- 5 łyżek natka pietruszki
- 3 łyżki bazylia
Sposób przygotowania:
- Podziel filet z łososia na 4 części. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie smaż na patelni przez 5 minut (na każdej stronie).
- Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek. Po chwili dodaj pokrojone w pół pomidorki koktajlowe.
- Kolejno dodaj szpinak, śmietankę oraz parmezan.
- Na samym końcu dodaj natkę pietruszki i bazylię. Duś całość przez 5 minut.
- Smacznego!
Komentarze