Łosoś w sosie śmietankowo-szpinakowym
Dania
Obiad
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
4
szt.
filet z łososia
2
szczypty
sól
1
szczypta
pieprz
3
ząbki
czosnek
300
g
pomidorki koktajlowe
50
g
szpinak
250
ml
śmietanka 30%
30
g
parmezan
5
łyżek
natka pietruszki
3
łyżki
bazylia
Sposób przygotowania
Podziel filet z łososia na 4 części. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie smaż na patelni przez 5 minut (na każdej stronie).
Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek. Po chwili dodaj pokrojone w pół pomidorki koktajlowe.
Kolejno dodaj szpinak, śmietankę oraz parmezan.
Na samym końcu dodaj natkę pietruszki i bazylię. Duś całość przez 5 minut.
Smacznego!