Łosoś z kolendrą i cytryną podawany z ryżem
Dania
Obiad
Porcje
2
Porcje
2
Składniki
100
g
filet z łososia
1
szczypta
sól
1
szczypta
pieprz
2
ząbki
czosnek
1/2
łyżeczki
kmin
1/2
szkl.
bulion warzywny
2
łyżki
miód
1/4
szkl.
sok z limonki
1/4
szkl.
kolendra
posiekana
150
g
ryż
Sposób przygotowania
Filety łososia dopraw solą i pieprzem. Następnie smaż je na patelni przez 6 minut.
Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Dodaj kmin, bulion warzywny, sok z limonki, miód oraz posiekaną kolendrę.
Następnie dodaj wcześniej przygotowane filety łososia i duś je przez 3 minuty.
Gotową rybę podaj z ryżem. Smacznego!