Łosoś z piekarnika na patyczkach

Łosoś z piekarnika w naszym wydaniu zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Dlatego też nie możesz przegapić tego przepisu! Na pewno nie pożałujesz ?
Zobacz także: Ostre kęski z kurczaka w fitowej wersji
Składniki:
Porcje- 400 g filet z łososia
- 1 łyżka mak niebieski mielony
- 6 szt. suszone pomidory w oleju
- 20 g świeży szpinak
- 1/3 łyżeczki sól morska
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Usuń skórę z łososia.
- Następnie dopraw rybę solą i pieprzem. Nie zapomnij również posypać jej makiem.
- Na wierzchu ułóż suszone pomidory oraz świeży szpinak.
- Zwiń w rulon, po czym dodaj patyczki do szaszłyków (jak na zdjęciu poniżej). Podziel łososia na mniejsze kawałki.
- Ułóż łososia na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 160 stopni Celsjusza).
- Łososia podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze