PrzepisŁosoś z piekarnika na patyczkach

Łosoś z piekarnika na patyczkach

Łosoś z piekarnika na patyczkach
Pyszności
29.08.2019 17:00, aktualizacja: 20.05.2020 19:00

Łosoś z piekarnika w naszym wydaniu zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Dlatego też nie możesz przegapić tego przepisu! Na pewno nie pożałujesz ?

Składniki:

  1. 400 g filet z łososia
  2. 1 łyżka mak niebieski mielony
  3. 6 szt. suszone pomidory w oleju
  4. 20 g świeży szpinak
  5. 1/3 łyżeczki sól morska
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Usuń skórę z łososia.

Obraz

2. Następnie dopraw rybę solą i pieprzem. Nie zapomnij również posypać jej makiem.

Obraz

3. Na wierzchu ułóż suszone pomidory oraz świeży szpinak.

Obraz

4. Zwiń w rulon, po czym dodaj patyczki do szaszłyków (jak na zdjęciu poniżej). Podziel łososia na mniejsze kawałki.

Obraz

5. Ułóż łososia na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Łososia podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także