Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem

Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Z nami było tak samo. Po prostu nie ma innej opcji!
Farsz do łososia przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią
Składniki:
PorcjeŁosoś
- 4 szt. filety z łososia
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka tymianek
Farsz szpinakowy
- 250 g serek śmietankowy
- 100 szkl. feta
- 1/2 szkl. mozzarella
- 100 g szpinak
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- W robocie kuchennym przygotuj szpinakowy farsz. W tym celu połącz: serek śmietankowy, fetę, mozzarellę, oliwę z oliwek i szpinak.
- W każdym kawałku łososia zrób nacięcie. Następnie posmaruj je oliwą z oliwek i dopraw tymiankiem.
- W powstałej kieszonce umieść farsz.
- Ułóż kawałki łososia w blaszce, następnie piecz przez 10-15 min (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze