PrzepisDania główneŁosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem

Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem

Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem
Pyszności
22.11.2020 17:00, aktualizacja: 24.11.2020 14:37

Łosoś z piekarnika ze szpinakowym farszem skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Z nami było tak samo. Po prostu nie ma innej opcji!

Farsz do łososia przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Farsz szpinakowy

  1. 250 g serek śmietankowy
  2. 100 szkl. feta
  3. 1/2 szkl. mozzarella
  4. 100 g szpinak
  5. 2 łyżki oliwa z oliwek

Łosoś

  1. 4 szt. filety z łososia
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 łyżeczka tymianek

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym przygotuj szpinakowy farsz. W tym celu połącz: serek śmietankowy, fetę, mozzarellę, oliwę z oliwek i szpinak.

Obraz

2. W każdym kawałku łososia zrób nacięcie. Następnie posmaruj je oliwą z oliwek i dopraw tymiankiem.

Obraz

3. W powstałej kieszonce umieść farsz.

Obraz

4. Ułóż kawałki łososia w blaszce, następnie piecz przez 10-15 min (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także