PrzepisDania główneWędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Pyszności
12.02.2017 17:02, aktualizacja: 11.07.2018 12:12Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wędzonego łososia z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście.
Składniki:
- 250 g ser ricotta
- koperek posiekany
- 50 g śmietana 18%
- 400 g spód do pizzy
- 200 g wędzony łosoś w kawałkach
Sposób przygotowania:
1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą ser ricotta, posiekany koperek i śmietanę 18%.
2. Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-koperkowym. Następnie poukładaj kawałki łososia wędzonego i zawiń ciasto w rulon.
3. Przekrój rulon na pół (kawałek ciasta musi pozostać nienaruszony) i zawiń go w warkocz. Złóż warkocz w pierścień i przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 25 minut.
4. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
5. Smacznego!