Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wędzonego łososia z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście.

Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą ser ricotta, posiekany koperek i śmietanę 18%.
    W misce dobrze wymieszaj ze sobą ser ricotta, posiekany koperek i śmietanę 18%.
  2. Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-koperkowym. Następnie poukładaj kawałki łososia wędzonego i zawiń ciasto w rulon.
    Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-koperkowym. Następnie poukładaj kawałki łososia wędzonego i zawiń ciasto w rulon.
  3. Przekrój rulon na pół (kawałek ciasta musi pozostać nienaruszony) i zawiń go w warkocz. Złóż warkocz w pierścień i przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Przekrój rulon na pół (kawałek ciasta musi pozostać nienaruszony) i zawiń go w warkocz. Złóż warkocz w pierścień i przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  4. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
    Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×