Wirtualna Polska

Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście

Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wędzonego łososia z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą ser ricotta, posiekany koperek i śmietanę 18%.
    W misce dobrze wymieszaj ze sobą ser ricotta, posiekany koperek i śmietanę 18%.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-koperkowym. Następnie poukładaj kawałki łososia wędzonego i zawiń ciasto w rulon.
    Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-koperkowym. Następnie poukładaj kawałki łososia wędzonego i zawiń ciasto w rulon.
  3. Przekrój rulon na pół (kawałek ciasta musi pozostać nienaruszony) i zawiń go w warkocz. Złóż warkocz w pierścień i przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Przekrój rulon na pół (kawałek ciasta musi pozostać nienaruszony) i zawiń go w warkocz. Złóż warkocz w pierścień i przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
    Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
  5. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×