PrzepisDania główneWędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście

Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście

Wędzony łosoś z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście
Pyszności
12.02.2017 17:02, aktualizacja: 11.07.2018 12:12

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie wędzonego łososia z sosem śmietanowo-koperkowym w cieście.

Składniki:

  1. 250 g ser ricotta
  2. koperek posiekany
  3. 50 g śmietana 18%
  4. 400 g spód do pizzy
  5. 200 g wędzony łosoś w kawałkach
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą ser ricotta, posiekany koperek i śmietanę 18%.

Obraz

2. Rozwiń spód do pizzy i równomiernie nasmaruj go przygotowanym sosem śmietanowo-koperkowym. Następnie poukładaj kawałki łososia wędzonego i zawiń ciasto w rulon.

Obraz

3. Przekrój rulon na pół (kawałek ciasta musi pozostać nienaruszony) i zawiń go w warkocz. Złóż warkocz w pierścień i przełóż go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 25 minut.

Obraz

4. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.

Obraz
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także