Łososiowa tarta z serduszkami

Łososiowa tarta z serduszkami stała się w naszych domach prawdziwym hitem. Nie dość, że świetnie się prezentuje, to jeszcze jest mega smaczna i prosta w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?
W bezproblemowym i szybkim przygotowaniu jajecznej przekąski pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: Tęczowe pancakes z blendera
Składniki:
Porcje- 1 szt. filet z łososia
- 1 szt. cukinia
- 4 szt. jajka
- 400 ml śmietanka 30%
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szt. ciasto na tarte
- natka pietruszki do posypania
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania jajecznej mieszanki w blenderze. W tym celu zmiksuj: jajka, śmietankę, pieprz i sól.
- Teraz potnij łososia w cienkie plastry.
- Podobnie zrób z cukinią.
- W formie na tartę umieść ciasto i ponakłuwaj je widelcem, aby w trakcie pieczenia nie powstały niepotrzebne wybrzuszenia. Przy pomocy łososia i cukinii stwórz serduszka.
- Teraz dodaj do tarty jajeczną mieszankę i zapiecz całość w piekarniku (temp. 200 stopni, czas 15 minut).
- Gotową tartę udekoruj świeżą pietruszką. Smacznego!
Komentarze