Lunchboxy na 4 sposoby – część 2

Nasze poprzednie lunchboxy cieszyły się sporym zainteresowaniem, dlatego przychodzimy z kolejną dawką ciekawych inspiracji, które możecie wykorzystać w tym celu ?



Lunchboxy kupicie tutaj.
Składniki:
PorcjeKieszonki z szynką i serem
- 1 szt. ciasto francuskie
- 6 plastrów szynka drobiowa
- 6 plastrów żółty ser
- 1 szt. jajko
- 1/3 szkl. sos marinara
Śniadaniowe gofry
Jajeczne babeczki
Cynamonowe mini tosty


Sposób przygotowania:
- Aby przygotować jajeczne babeczki, w formie na muffiny ułóż plastry boczku. Następnie połącz ze sobą jajka i mleko. Nie zapomnij dodać również sera i zielonej papryki. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffiny. Wstaw do piekarnika na 20 minut (180 stopni Celsjusza). W górnej części możesz ułożyć m.in. owoce i batoniki owsiane.
- Podziel chlebek na mniejsze kawałki i obtocz je w jajkach połączonych z mlekiem i solą. Podsmaż na patelni z masłem i obtocz w cukrze oraz cynamonie. Dodaj ciastka owsiane, warzywa oraz kabanosy.
- Trzeci pomysł na lunchboxy to kieszonki z szynką i serem. Podziel ciasto na większe kwadraty. Na połowie umieść szynkę, ser i sos marinarę. Na brzegach i na wierzchu rozprowadź roztrzepane jajko. Złóż w kieszonki i wstaw do piekarnika na 20-25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza). Na górze możesz umieścić banana i mini szaszłyki z serem, kabanosikami i rukolą.
- I na koniec pomysł na gofry, które przygotujesz łącząc ze sobą: mąkę, startą na tarce cukinię i marchewkę, żółty ser, mleko, jajka, szynkę, mleko i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj i smaż w gofrownicy. Na wierzchu ułóż winogrona i ciastka owsiane.
Komentarze