Łyżki z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem i oliwkową niespodzianką

Porcje
7
Porcje
7
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na cieście francuskim ułóż łyżeczki i je obrysuj. Wytnij również małe kółka oraz jeden, cienki pas ciasta.
  2. Przełóż łyżki z ciastem oraz kółeczka do formy do pieczenia. Wspomniane kółka posmaruj sosem pomidorowym i ułóż na nich oliwki. Następnie zabezpiecz je przy użyciu ciasta, które wcześniej odkroiłeś. Piecz całość w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 10 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj pastę z tuńczyka.
  4. Umieść pastę na łyżeczkach z ciasta francuskiego. Następnie ozdób je przy pomocy pomidorków koktajlowych i bazylii.
  5. I to wszystko! Ty i Twoi bliscy możecie zajadać się pyszną przekąską.