Macchiato z chia

macchiato z chia

Podczas lata każdy z nas szuka ochłody. I mamy dziś dla Ciebie idealną kombinację – macchiato z chia. Po prostu palce lizać, zresztą za moment sama się o tym przekonasz.

W przygotowaniu deserku pomógł nam blender kielichowy marki Philips.

Zobacz także: 4 zdrowe i kolorowe koktajle

Macchiato z chia4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Macchiato z chia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Macchiato Chia
Sos orzechowy

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w blenderze: orzechy nerkowca, suszone daktyle, kawę rozpuszczalną...
    Połącz w blenderze: orzechy nerkowca, suszone daktyle, kawę rozpuszczalną...
  2. ... oraz mleko roślinne.
    ... oraz mleko roślinne.
  3. Przelej mieszankę do miski i dodaj chia. Mieszankę przelej do słoiczka, wypełniając go w proporcji 3/4 szkl. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
    Przelej mieszankę do miski i dodaj chia. Mieszankę przelej do słoiczka, wypełniając go w proporcji 3/4 szkl. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Aby przygotować drugą warstwę, połącz na palniku: olej kokosowy, masło orzechowe i syrop klonowy. Możesz użyć tu również miód.
    Aby przygotować drugą warstwę, połącz na palniku: olej kokosowy, masło orzechowe i syrop klonowy. Możesz użyć tu również miód.
  5. Umieść sos orzechowy na wierzchu deserku. Nie zapomnij również o dropsach czekoladowych. Deser możesz skosztować od razu, smacznego!
    Umieść sos orzechowy na wierzchu deserku. Nie zapomnij również o dropsach czekoladowych. Deser możesz skosztować od razu, smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×