Wirtualna Polska

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie maślano-cytrynowym

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie maślano-cytrynowym

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie makaronu z kurczakiem i szpinakiem w sosie maślano-cytrynowym.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie maślano-cytrynowym
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie maślano-cytrynowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Dopraw je z obydwóch stron sól i pieprzem i smaż tak długo, aż zmienią swój kolor z różowego na białawy. Następnie zdejmij patelnię z ognia i pokrój usmażonego kurczaka na kawałki.
    Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Dopraw je z obydwóch stron sól i pieprzem i smaż tak długo, aż zmienią swój kolor z różowego na białawy. Następnie zdejmij patelnię z ognia i pokrój usmażonego kurczaka na kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy się roztopi, dodaj czosnek i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj sok z cytryny, cytrynę pokrojoną w półksiężyce, skórkę z cytryny i płatki chilli. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bulion drobiowy. Kiedy mieszanka się zagotuje dodaj pokrojonego kurczaka i liście szpinaku.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy się roztopi, dodaj czosnek i cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj sok z cytryny, cytrynę pokrojoną w półksiężyce, skórkę z cytryny i płatki chilli. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj bulion drobiowy. Kiedy mieszanka się zagotuje dodaj pokrojonego kurczaka i liście szpinaku.
  3. Kiedy liście szpinaku zwiędną, dodaj ugotowany makaron spaghetti i dobrze wszystko wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia i posyp danie z wierzchu startym parmezanem.
    Kiedy liście szpinaku zwiędną, dodaj ugotowany makaron spaghetti i dobrze wszystko wymieszaj. Zdejmij patelnię z ognia i posyp danie z wierzchu startym parmezanem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. I gotowe. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×