Makaron alfredo z dynią

Makaron alfredo to prawdziwy klasyk, który choć raz w życiu należy spróbować. Dziś postanowiliśmy zaprezentować go w duecie z dynią. Będzie się działo!



Zobacz także: Makaron z łososiem i zielonym groszkiem
Składniki:
Porcje- 50 g masło
- 2 ząbki czosnek
- 200 ml śmietanka 18%
- 1/2 szkl. ser parmezan starty
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1/2 szkl. puree z dyni
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 250 g makaron tagliatelle ugotowany
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- 1 chochla woda z makaronu
Sposób przygotowania:
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
- Na patelni połącz masło i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę i parmezan.
- Nie zapomnij dodać również puree z dyni i gałki muszkatołowej.
- Po chwili dodaj trochę wody z ugotowanego makaronu, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i na samym końcu dodaj ugotowany makaron.
- Smacznego!
Komentarze