PrzepisMakaronyMakaron alfredo z dynią

Makaron alfredo z dynią

Makaron alfredo z dynią
Pyszności
27.11.2019 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 20:28

Makaron alfredo to prawdziwy klasyk, który choć raz w życiu należy spróbować. Dziś postanowiliśmy zaprezentować go w duecie z dynią. Będzie się działo!

Składniki:

  1. 50 g masło
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1 chochla woda z makaronu
  4. 200 ml śmietanka 18%
  5. 1/2 szkl. ser parmezan starty
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  7. 1/2 szkl. puree z dyni
  8. 1/2 łyżeczki sól
  9. 1/3 łyżeczki pieprz
  10. 250 g makaron tagliatelle ugotowany
  11. 1 szczypta gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.

Obraz

2. Na patelni połącz masło i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę i parmezan.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również puree z dyni i gałki muszkatołowej.

Obraz

4. Po chwili dodaj trochę wody z ugotowanego makaronu, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i na samym końcu dodaj ugotowany makaron.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także