makaron awonara
Kategorie DaniaMakaronyPrzepisy

Makaron awonara – a’la carbonara bez jajka

Co powiesz na kolejną kombinację obiadową z makaronem w roli głównej? Tym razem makaron carbonara stał się wariacją, którą nazwaliśmy awonara. Jak to zrobiliśmy? Zrezygnowaliśmy z jajka i dodaliśmy zamiast niego awokado 😉

Przy przygotowaniu sosu do makaronu pomógł nam blender wysokoobrotowy marki Philips.

Zobacz także: Ciasto pomarańczowe z blendera

Makaron awonara - a'la carbonara bez jajka2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron awonara - a'la carbonara bez jajka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zachowaj 1/3 szkl. wody z ugotowanym makaronem na poźniej. W blenderze połącz: zachowaną wodę, ząbki czosnku, awokado, parmezan, sól i pieprz.
    Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zachowaj 1/3 szkl. wody z ugotowanym makaronem na poźniej. W blenderze połącz: zachowaną wodę, ząbki czosnku, awokado, parmezan, sól i pieprz.
  2. Mieszankę przełóż na patelnię i połącz z ugotowanym makaronem. W międzyczasie podsmaż na patelni plastry boczku i odłóż do odsączenia na ręczniku papierowym. Po chwili potnij boczek na mniejsze kawałki.
    Mieszankę przełóż na patelnię i połącz z ugotowanym makaronem. W międzyczasie podsmaż na patelni plastry boczku i odłóż do odsączenia na ręczniku papierowym. Po chwili potnij boczek na mniejsze kawałki.
  3. Przełóż porcję makaronu na talerz. Dodaj parmezan, plastry boczku i dopraw według uznania.
    Przełóż porcję makaronu na talerz. Dodaj parmezan, plastry boczku i dopraw według uznania.
  4. Smacznego!
    Smacznego!
Makaron awonara

Z tradycyjnej carbonary odjęliśmy jajko i dodaliśmy awokado 😉 I wyszła nam genialna kombinacja 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/287104

Publiée par Pyszności sur Vendredi 10 janvier 2020